Pár éve történt,hogy jöttem haza a munkából és párom elém állt: “Holnap olyant főzzél amiben csirke, alma és bacon van és egybe kell megsütni!” Hurrá! Végre nem azt a választ kaptam a “mit főzzek holnap?”-ra, hogy “finomat”. De ez mi? Akkor mentek a főzős műsorok és ott látta.
Hát én megfőztem neki, az ő elmondása szerint.
Hozzávalók:
25dkg rizs
1 kg csirkemell filé
2db nagy alma
1 nagy pohár tejföl
125g kockázott bacon
10-15dkg sajt (lehet füstölt is)
fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
Vegetás vízben oda rakom a rizst, közben lereszelem az almát. A nagy pohár tejfölbe fokhagymát és borst keverek amit szintén hagyok állni egy kicsit. A csirkemelleket szeletekre vágom és só,bors fűszerezést kapnak. A reszelt almát 10 perc után kicsit kinyomkodom. Nem nagyon szoktam. *
A kifőtt rizst egy jénai aljára teszem, rá a csirkemelleket, a reszelt almát, tejfölt reszelt sajtot és a kockázott bacont. Előmelegített sütőben elsőnek alufólia alatt 30 percig 180 fokon sütöm, majd rápirítom a sajtot és kész is.
*Mi szeretjük, ahogy az alma ízét átveszi a rizs és a húsi is. Ha valaki nem annyira rajong érte, jól nyomkodja ki az almákat mielőtt ráteszi.
Aki nem szereti annyira almásan, az külön tálalja a rizst és akkor csirke, alma, tejföl, sajt, bacon a rétegezés. Akkor sem kell alá zsiradék, mert az alma akkor is enged annyi levet, hogy nem fog leégni.
Krumplipürével is nagyon finom!!
Jó étvágyat!
Külön főzött rizzsel készítve:
Amikor jól megpirítva, egyben sütve van rendelve 🙂 :
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: