Almás-baconos rakott csirke

Pár éve történt,hogy jöttem haza a munkából és párom elém állt: “Holnap olyant főzzél amiben csirke, alma és bacon van és egybe kell megsütni!” Hurrá! Végre nem azt a választ kaptam a “mit főzzek holnap?”-ra, hogy “finomat”.  De ez mi? Akkor mentek a főzős műsorok és ott látta.
Hát én megfőztem neki, az ő elmondása szerint.

Hozzávalók:
25dkg rizs
1 kg csirkemell filé
2db nagy alma
1 nagy pohár tejföl
125g kockázott bacon
10-15dkg sajt (lehet füstölt is)
fokhagyma

bors

Elkészítés:
Vegetás vízben oda rakom a rizst, közben lereszelem az almát. A nagy pohár tejfölbe fokhagymát és borst keverek amit szintén hagyok állni egy kicsit. A csirkemelleket szeletekre vágom és só,bors fűszerezést kapnak. A reszelt almát 10 perc után kicsit kinyomkodom. Nem nagyon szoktam. *
A kifőtt rizst egy jénai aljára teszem, rá a csirkemelleket, a reszelt almát, tejfölt reszelt sajtot és a kockázott bacont. Előmelegített sütőben elsőnek alufólia alatt 30 percig 180 fokon sütöm, majd rápirítom a sajtot és kész is.
*Mi szeretjük, ahogy az alma ízét átveszi a rizs és a húsi is. Ha valaki nem annyira rajong érte, jól nyomkodja ki az almákat mielőtt ráteszi.

Aki nem szereti annyira almásan, az külön tálalja a rizst és akkor csirke, alma, tejföl, sajt, bacon a rétegezés. Akkor sem kell alá zsiradék, mert az alma akkor is enged annyi levet, hogy nem fog leégni.

Krumplipürével is nagyon finom!!

Jó étvágyat!

Külön főzött rizzsel készítve:
Fénykép1300
Amikor jól megpirítva, egyben sütve van rendelve 🙂 :
20150210_131448

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!