Sajtgolyó

Ezt a receptet nagyon sok embernél láttam már, így sajnos nem is tudok kiemelni senkit, mert az összes gasztrobloggert leírhatnám aki elkészítette. Most viszont újra a kezembe akadt a recept és kellett a káposztasalihoz valami..

Hozzávalók:
35dkg trappista sajt
1 tojás
1 ek liszt
Bő olaj a sütéshez

Elkészítés:
Az olajat odarakom melegíteni, mert mire készen vannak az első golyók az olaj forró lesz. 
A sajtot kis lyukú reszelőn lereszelem, majd a tojással liszttel összegyúrom. Nagyon hamar összeáll és már mehet is a formázás. A forró olajban aranybarnára sütjük. 
 
Nagyon forró olajba kell kisütni, mert különben megszívja magát és az nem olyan finom. Egyszerre 5-6 golyót szoktam csak beletenni mert szeretnek összeragadni sülés közben. 

Ezen a képen káposztasalátával van tálalva:

káposztasali 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!