Egyszerű,gyors, finom 🙂 Nekem ebből 12db lett.
Hozzávalók:
Muffin:
25dkg liszt
25dkg cukor
1csomag sütőpor
5dkg vaj
5dkg kakaópor
1tojás
2,5dl tej
Narancskrém:
2db narancs (vagy 250ml narancslé)
5dkg cukor
1 csomag vaníliás puding (40g)
Elkészítés:
Muffin:
A tojást a vajjal habosra verem, utána hozzá adom a többi száraz alapanyagot is és a tej felét. Ezt jól összekeverem, majd robotgéppel a tej másik felével együtt jól összedolgozom. Kicsit nehézkes tésztát fogunk kapni, amitől kicsit tömörebb is lesz a muffin. Csináltam már kicsit folyósabbra is a tésztát több tejjel, akkor könnyebb lesz a sütemény is.
Evvel a tésztával a muffin tepsibe tett papírokba 3/4ig megtöltöm. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35percig sütöm.
Ha lágyabb a tészta akkor csak 25 percig kell sütni.
Narancskrém:
Kifacsarom a 2 narancs levét, nekem kerültek bele gyümölcsdarabok is és ezt felteszem melegíteni a cukorral. Mikor a cukor felolvadt egy nagyon pici vízzel (éppen hogy csak ne legyen csomós) kikeverem a pudingport és hozzá öntöm a narancshoz. Sűrű narancskrémet fogunk kapni, amit aztán a kisült, kihűlt muffinok tetejére csurgatunk.
Nem túl édes sütemény, de hamar elfogyott 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: