Volt fél zacskó túrom amit el kellett használnom. Ebédre meg tejbegrízt kívánt a szervezetem. Így született meg ez a desszert. 🙂
Hozzávalók:
25dkg túró
6dl tej
1csomag vaníliás cukor
7 ek cukor
1 csomag expressz zselatin fix
1 konzerv barack
6ek gríz
Elkészítés:
Túrós része: A túrót jól összetöröm, hozzá adok 1 dl tejet, a vaníliás cukrot, 7ek cukrot, fél csomag zselatin fixet és ezt jól összekeverem. Kicsit folyós lesz. Turmixolhatjuk is, csak akkor a túró nagyon összetörik.
Folpackkal bélelt őzgerincbe öntjük a túrós masszát, majd a tetejére dobáljuk a nagyobb darabokra összevágott barackokat. Fagyasztóba rakjuk míg a másik fele el nem készül.
Grízes rész: Igazából egy sűrűbb tejbegrízt készítünk. 5dl tejet felrakom forralni. Közben néha megkeverem nehogy lekapjon az alja. Egy pohárba kimérek 6 evőkanál grízt. Ha látom a tej tetején,hogy kezd habosodni akkor lassan folyamatos kevergetés mellett beleöntöm a grízt. Ne egyszerre mert akkor csomós lesz. Ha már sikerült jól elkeverni akkor 1dl barack levet öntök még hozzá és így főzőm tovább. Mikor jól besűrűsödik akkor hozzá adom a zselatin fix másik felét. Kevergetve langyosra hűtőm. Én hideg vízbe állítottam a lábast és úgy kevergettem.
A langyosra hűlt tejbegrízünket óvatosan rá öntöm a túrós-barackos rétegünkre és egy éjszakára berakjuk a hűtőbe. Ha meg dermedt csak felborítjuk és már szelhető is.
Jó étvágyat!
Kommentek