Gyorsan finomat, maradékból..
Maradt egy kis párolt zöldségem, kidobni nem akartam, ezért evvel kellett valamit kezdenem.
Ezer éves recept, ezer variációval. Most bemutatnám a sajátomat.
Hozzávalók:
25dkg rizs
1 tojás
10dkg párolt zöldség
vegeta
só
bors
Panírozáshoz, sütéshez:
tojás
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés:
A rizst vegetás vízben ragadósra főzzük. A kifőtt rizst egy tálba öntjük, hozzáadjuk a zöldségeket, sót, borst és 1 tojást. Ezt jól összekeverjük és golyókat formálunk belőle. Az összegyúrt golyókat tojásban, majd zsemle morzsában is megforgatjuk. Bő forró olajban aranybarnára sütjük.
Én mártásnak fokhagymás tejfölt szoktam mellé tenni, de lehet ketchuppel, majonézzel vagy bármiféle más kedvenc mártással. A zöldségeket kiválthatjuk maradék hússal, sajttal. Nagyon hamar készen van és nagyon finom.