Almás-baconos rakott csirke

Pár éve történt,hogy jöttem haza a munkából és párom elém állt: “Holnap olyant főzzél amiben csirke, alma és bacon van és egybe kell megsütni!” Hurrá! Végre nem azt a választ kaptam a “mit főzzek holnap?”-ra, hogy “finomat”.  De ez mi? Akkor mentek a főzős műsorok és ott látta.

Hát én megfőztem neki, az ő elmondása szerint.

Hozzávalók:

25dkg rizs

1 kg csirkemell filé

2db nagy alma

1 nagy pohár tejföl

125g kockázott bacon

10-15dkg sajt (lehet füstölt is)

fokhagyma



bors

Elkészítés:

Vegetás vízben oda rakom a rizst, közben lereszelem az almát. A nagy pohár tejfölbe fokhagymát és borst keverek amit szintén hagyok állni egy kicsit. A csirkemelleket szeletekre vágom és só,bors fűszerezést kapnak. A reszelt almát 10 perc után kicsit kinyomkodom. Nem nagyon szoktam. *

A kifőtt rizst egy jénai aljára teszem, rá a csirkemelleket, a reszelt almát, tejfölt reszelt sajtot és a kockázott bacont. Előmelegített sütőben elsőnek alufólia alatt 30 percig 180 fokon sütöm, majd rápirítom a sajtot és kész is.

*Mi szeretjük, ahogy az alma ízét átveszi a rizs és a húsi is. Ha valaki nem annyira rajong érte, jól nyomkodja ki az almákat mielőtt ráteszi.

Aki nem szereti annyira almásan, az külön tálalja a rizst és akkor csirke, alma, tejföl, sajt, bacon a rétegezés. Akkor sem kell alá zsiradék, mert az alma akkor is enged annyi levet, hogy nem fog leégni.

Krumplipürével is nagyon finom!!

Jó étvágyat!

Külön főzött rizzsel készítve:



Amikor jól megpirítva, egyben sütve van rendelve 🙂 :

Címkék:
Tovább a blogra »