Káposztasaláta

Káposztasaláta ahogyan én csinálom! 🙂

Hozzávalók:

1 közepes fej káposzta

2 db sárgarépa

1 közepes vöröshagyma

220g majonéz

1 nagy tejföl

1 ek citromlé

1 csipet só

3-4 ek cukor

bors

Elkészítés:

A káposztát és a sárgarépát nagy lyukú reszelőn  lereszeljük és a hagymát kis kockákra vágjuk. Vagy az egészet aprítógépben felaprítjuk. A tejföllel, majonézzel, sóval, cukorral, citromlével és borssal összekeverjük. Itt érdemes megkóstolni, mert nem mindegy milyen fajta majonézt használunk, meg milyen a káposzta. Volt,hogy egyik édesebb volt, mint a másik.  Fogyasztás előtti nap, este szoktam megcsinálni és egy éjszakát a hűtőben szoktam tenni,hogy jól összeérjenek az ízek. Sült húsok, rántott húsok mellé nagyon kiváló és laktató. 

Itt a képen sajtgolyókkal van:

Jó étvágyat hozzá 🙂

Címkék:
Tovább a blogra »