Sajtgolyó

Ezt a receptet nagyon sok embernél láttam már, így sajnos nem is tudok kiemelni senkit, mert az összes gasztrobloggert leírhatnám aki elkészítette. Most viszont újra a kezembe akadt a recept és kellett a káposztasalihoz valami..

Hozzávalók:

35dkg trappista sajt

1 tojás

1 ek liszt

Bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

Az olajat odarakom melegíteni, mert mire készen vannak az első golyók az olaj forró lesz. 

A sajtot kis lyukú reszelőn lereszelem, majd a tojással liszttel összegyúrom. Nagyon hamar összeáll és már mehet is a formázás. A forró olajban aranybarnára sütjük. 

 

Nagyon forró olajba kell kisütni, mert különben megszívja magát és az nem olyan finom. Egyszerre 5-6 golyót szoktam csak beletenni mert szeretnek összeragadni sülés közben. 

Ezen a képen káposztasalátával van tálalva:

 

Címkék:
Tovább a blogra »